Certifikim edhe për mbi 110 profile të ndryshme

Certifikim edhe për mbi 110 profile të ndryshme

Në kuadër të zgjerimit të saj, Qendra për Aftësim Profesional New Born Master ka zgjeruar listën e profileve të trajnimit dhe certifikimit duke shtuar +110 profile të ndryshme. Nga tani e tutje në New Born Master ofrohen edhe këto profile:

I Sektori i metaleve
1 Metalpunues
2 Saldator
3 Llamarinist
4 Farkëtar
5 Frezator
6 Argjendar
7 Orëndreqës
II Sektori i ndërtimit
8 Murator
9 Hidraulik
10 Elektricist
11 Betonues
12 Hekurpunues
13 Gurgdhendës
14 Shtrues rrugësh me gurë
15 Oxhakpunues
16 Ndërtues të çative
17 Parketshtrues
18 Pllakashtrues
19 Punëtor duro-alumini
20 Suvatues
21 Izolues ndërtesash
22 Teknik kondicionerësh dhe pajisjesh ftohës
23 Montues dhe mirëmbajtës ashensori/pishinash
24 Instalues impiantesh gazi
25 Instalues i sistemeve të energjisë së rinovueshme
26 Xhamaxhi
27 Bojaxhi
III Sektori i drurit
28 Marangoz
29 Përpunues druri
30 Mobilier
31 Tapicier
32 Përpunues artistik druri
33 Përpunues veglash muzikore me dru
34 Bërës dhe akordues fizarmonikash
35 Bërës dhe akordues organosh dhe pianosh
36 Bërës dhe akordues veglash muzikore popullore
37 Bërës dhe akordues violinash dhe kitarash
38 Bërës instrumentesh muzikore frymore
IV Sektori i tekstilit dhe artizanati
39 Artizan tekstili
40 Bërës litari/kordoni
41 Prodhues velash
42 Përpunues lëkure
43 Bërës aksesorësh për kafshë (saraç, samarxhi)
44 Tezgjahiste
45 Thurës kashte/grep
46 Thurës veshjesh me shtiza
47 Stilues kapelash
48 Përpunues i fijeve të mëndafshit
49 Leshpunues
50 Gëzofpunues
51 Punues qeramike
52 Printues në teksti
53 Dekoratorë dhe dizenjues të ambienteve të brendshme
54 Pastrues i fibrave tekstile
55 Stilist/ modelist veshjesh
56 Rrobaqepës
57 Kostumograf (dizenjues kostumesh,)
58 Qëndistar
59 Këpucar
V Sektori mekanik, mekanik automjetesh, mekanika bujqësore dhe gomisteri
60 Mekanik
61 Elektroaut
62 Elektro-mekanik
63 Elektroteknik
64 Axhustator
65 Baterist
66 Gomist
67 Llamarinist automjetesh
68 Motorist
69 Xhenerik
70 Mekanik avionësh
71 Ndërtues dhe riparues anijesh
72 Mekanikë të makinave bujqësore
73 Mekanikë të makinave industriale
VI Sektori i qelqit dhe porcelanit
74 Përpunues qelqi
75 Përpunues porcelani
76 Përpunues mermeri dhe kuarci
77 Piktor qelqi dhe porcelani
78 Poçar
VII Sektori i prodhimit të bukës /pastiçerisë dhe përpunimit të mishit
79 Bukëpjekës
80 Pastiçier
81 Bërës akulloresh
82 Kasap
83 Përpunues mishi
84 Peshkatar
85 Përpunues i bulmetrave
86 Konservues frutash dhe zarzavatesh
VIII Sektori i kulinarisë
87 Shef kuzhine
88 Kuzhinier
IX Sektori i përpunimit të verës dhe birrës
89 Përpunues i pijeve alkoolike
90 Përpunues i ullirit
X Shtypshkronja, fotografi dhe lidhja e librave
91 Printues
92 Fotolitografues (fotografë)
93 Tipograf
94 Stampues të fotografive
XI Mjekësi (okulist, teknik ortopedie, teknik aparat dëgjimi, teknik dentar)
95 Punues instrumentesh për kirurgji
96 Punues gjymtyrësh artificialë
97 Punues instrumentesh dentare
98 Punues instrumentesh optike
XII Sektori kozmetik
99 Parukiere
100 Berber
101 Make up artist
102 Estetiste, manikyriste, pedikyriste
XIII Hoteleri-turizëm
103 Punonjës të shërbimeve të mikpritjes (hotele, bujtina)
104 Shoqërues dhe shpjegues në udhëtime
XIV Sektori i bujqësisë, blegtorisë dhe pemëtarisë
105 Bletërritës
106 Kopshtarë, kultivues të kopshtarisë dhe fidanëve
107 Rritës kafshësh /shpendësh dhe të ngjashme me t
108 Qethës bagëtish , dhensh
109 Mbarështimi artificial i kafshëve
110 Kultivues prodhimesh deti /liqenesh