NewBorn Master Academy


Qëllimi i NewBornMaster Academy është të ndihmojmë të talentuarit të nxjerrin më të mirën e tyre, dhe jemi të sigurt se sportet dhe futbolli në veçanti janë thelbësore për përcjelljen e vlerave edukative.

Kur bëhet fjalë për futbollin, gjithmonë në mendje vijnë kampionët dhe turnetë më të rëndësishëm. Në fund të fundit, futbolli është një sport popullor, më popullori në botë. Por është edhe një disiplinë që ka ndryshuar me kalimin e viteve, sepse edhe shoqëria në të cilën jetojmë ka ndryshuar.

Sporti, dhe konkretisht futbolli, ju mundëson të zhyteni në një kontekst si ai i një grupi, ku zbatohet rregullat dhe lidheni me ekipin tuaj. Futbolli është një sport ekipor. Fraza që dëgjojmë gjithmonë nga trajnerët në të gjithë botën dhe të të gjitha kohërave duhet të jetë e gdhendur në çdo dhomë zhveshjeje, “Nuk fitohen ndeshjet vetëm”. I njëjti rregull vlen gjithmonë.

Akademia synon të trajnojë sportistë dhe njerëz, duke pasur në zemër zhvillimin e personalitetit, duke përfunduar rrugën e nisur në familje dhe e vazhduar në shkollë.

Familja, klasa, ekipi i futbollit, janë shoqëri në miniaturë ku i riu mëson të japë më të mirën, të jetë besnik dhe bujar me të tjerët, të vihet në dispozicion të familjarëve, shokëve të klasës dhe shokëve të skuadrës dhe vetëm në këto kontekste do të jetë në gjendje të zhvillojë potencialin e tij në maksimum.

Është një simbiozë e pashmangshme, atë që lojtari i jep skuadrës grupi do t’ia kthejë në formën e mundësisë për t’u shprehur. Pa shokët e tij, një futbollist i ri nuk mund të tregojë personalitetin dhe talentin e tij. Këto janë karakteristikat edukative që u lejon sporti atyre që e praktikojnë atë. Futbolli i ndihmon lojtaret e rinj të rriten në një mjedis të shëndetshëm duke u ofruar një staf instruktorësh kompetentë.